Interactieve rondleiding

Het Gagelgat is een boerderij die drie eeuwen geschiedenis heeft meegemaakt. Tientallen generaties boeren, van keuterboerderijtje tot zeven-gebints agrarisch bedrijf. En daar horen verhalen bij. Interessante, leuke, leerzame en grappige verhalen die door middel van een interactieve rondleiding verteld worden. Pak bij de ingang van de boerderij de badge die het beste bij u past. Wat voor de een interessant is, is voor de ander misschien een beetje saai, daarom hebben we vier verschillende soorten verhalen:

 • Paardenfan
  Zit jij op de basisschool? En ben je, net als wij allemaal, dol op paarden? Dan ben jij een echte Paardenfan en past deze badge het beste bij jou. Leuke verhalen, interessante weetjes, en nog veel meer!
 • Paardenfluisteraar
  Ben jij al een ervaren ruiter? Weet je al hoe je met paarden om moet gaan en durf je al in hun oren te fluisteren hoe lief je ze vindt? Dan geeft deze badge je toegang tot een hoop nieuwe weetjes, geschiedenis en verhalen, speciaal voor De Paardenfluisteraar.
 • Cultuurminnaar
  Bent u geïnteresseerd in de boeren- en paardencultuur? En de kunst en de verhalentraditie die daaromheen hangt? Kies dan deze badge en u wordt als Cultuurminnaar op uw wenken bediend met verhalen, uitleg en wetenswaardigheden.
 • Hippostoricus
  Bent u al een tijdje iemand waar je U tegen zegt? Dan zal de historie van Soest, Het Gagelgat en De Paardenkamp u zeer interesseren. Een historicus met “hippische” voorkeur, of zoals wij dat graag noemen: De Hippostoricus.

Bij de ingang kiest de bezoeker een badge. Deze badge activeert de verhalen in de boerderij, telkens als u in de buurt van een verhalenpunt komt.

(foto: Ilona van Egdom)